was successfully added to your cart.

Nieuwe richtlijnen declareren in Europa

Door 27 januari 2018Nieuws

Nieuwe richtlijnen declareren allergenen in voedingsmiddelen binnen EU in voorbereiding

Slecht 0,2% van de bevolking reageert op hulpstoffen in de voeding. Mat name kleurstoffen spelen daarbij en grote rol. De gele kleurstof E102, tartrazine is vanwege zijn allergische reacties erg bekend geworden. Deze stof mag bijvoorbeeld in een aantal landen van de Europese Gemeenschap alleen nog in bijzondere gevallen, zoals likeuren, verwerkt worden. Door het harmonisatieprincipe van de EG, zullen producten uit andere landen waarin E102 is toegestaan bijvoorbeeld weer op de Duitse markt kunnen voorkomen. Vanwege de toename van allergische reacties door voedingsmiddelen werkt de EG aan een richtlijn voor het declareren van allergenen in voedingsmiddelen. Deze richtlijn wordt op zijn vroegst over 1-2 jaar verwacht.

Over Dr . J. Kamsteeg

Dr. John Kamsteeg is directeur van KEAC Parkstad en tevens de auteur van vele boeken. Hij geeft bijscholingen en verricht wetenschappelijk onderzoek. Hij publiceert regelmatig nieuws.