Skip to main content
Kwaliteit en dienstverlening
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Verricht zelf wetenschappelijk onderzoek
 • Meerdere soorten tests naast elkaar
 • Ruim 97% DIN en ISO gecertificeerd
 • Kritiek concurrenten is ongegrond
Ruim 30 jaar ervaring

Het KEAC heeft ruim 30 jaar ervaring in het uitvoeren van laboratoriumtests. De concurrentie is sterk toegenomen en oneigenlijke argumenten worden gebruikt om zichzelf te kunnen profileren. Een persoonlijke service en een gesprek met de inzendende behandelaar wordt van groot belang geacht evenals een snelle service.

Wist u dat…?
 • Het KEAC ondersteunt verschillende tests van verschillende leveranciers.
 • Het KEAC betaalt de behandelaar geen ruime provisie voor een in te sturen test.
 • Het KEAC heeft als enige de beschikking over ja/nee voortests.
  Hierdoor wordt erover gewaakt dat men geen onnodig geld uitgeeft aan dure allergietests waar niets uit zal komen.
 • Het KEAC was het eerste laboratorium in Nederland waar de verpakkingen nationaal en internationaal aan de UN3373- en IATA650-normen voldeden. 
  Deze veiligheidseisen werden ingesteld om bijvoorbeeld postbeambten en andere mensen te beschermen.
 • Het KEAC draagt er zorg voor dat standaard klinisch-chemisch onderzoek zo veel mogelijk door uw eigen arts of medisch specialist wordt gedaan. 
Verricht zelf wetenschappelijk onderzoek

Het KEAC doet uitgebreid onderzoek aan de producten die getest moeten worden. Zo wordt het allergeen “appel” dat getest wordt in de meeste allergietests opgebouwd uit enkele appels van een willekeurig soort. Het Allergieconsortium van de Universiteit Wageningen heeft evenals het KEAC aangetoond, dat er enorme verschillen zijn in allergeniciteit tussen de verschillende rassen. Het appelras Santana is bijvoorbeeld laag allergeen; Golden delicious hoog allergeen. Maar er worden ook enorme verschillen gevonden tussen appels onderling binnen één soort. Daarom wordt voor het maken van het appelallergeen meerdere rassen en meerdere appels per ras gebruikt, die soms van tevoren getest worden op hun allergeniciteit. U kunt ook zelf uw producten, zoals uw eigen appels of gebakken brood, meesturen om te laten testen.

Meerdere soorten tests naast elkaar

Het KEAC biedt het grootst mogelijk pakket aan laboratoriumtests in de gezondheidszorg aan. Meer dan 2000 tests kunnen direct worden verzorgd door contracten met 22 laboratoria wereldwijd. Het KEAC bemiddelt bij test uit vele landen over de gehele wereld. In de meeste gevallen wordt het resultaat in het Nederlands weergegeven. Het KEAC heeft echter geen commerciële banden met laboratoria of bedrijven. Het KEAC biedt ook regelmatig nascholingen over bepaalde onderzoeken en therapieën aan.

Ruim 97% DIN en ISO gecertificeerd

Ruim 97% van het pakket dat het KEAC levert is DIN en ISO gecertificeerd. Er zijn slechts een gering aantal tests die volgens GMP (Good Medical Practice)/GCP-norm van de EG/ICH E6 worden uitgevoerd. Alle test worden volgens vaste protocollen uitgevoerd.

Kritiek concurrenten is ongegrond

Bijna alle tests worden in gecertificeerde laboratoria uitgevoerd in opdracht van het KEAC. Deze test wordt uitgevoerd volgens vaste normen en protocollen. De test van het KEAC zijn daarom niet beter of slechter dan van andere laboratoria.

• Punt van kritiek: 
de tests van het KEAC worden in een niet-gecertificeerd of geaccrediteerd laboratorium uitgevoerd.

Meer dan 99% van de tests worden in normale gecertificeerde laboratoria uitgevoerd. Ook de andere tests worden volgens protocollen uitgevoerd die volgens de richtlijnen van het CCKL zijn opgezet.

DIN- en ISO-Normen

• Punt van kritiek: 
de tests van het KEAC worden niet uitgevoerd volgens ISO-norm
.

De testen van deze laboratoria zijn gevalideerd en lopen volgens een vast protocol. 97% van de tests van het KEAC worden volgens DIN en ISO/IEC 17025 of vergelijkbare normen uitgevoerd. Ook tests die we volgens GMP uitvoeren, worden geanalyseerd conform een vast omschreven protocol.

CE-Keurmerk

• Punt van kritiek: 
de allergietests van het KEAC hebben geen CE-keurmerk
.

Het KEAC heeft IgE- en IgG-allergietests met en zonder een CE-keurmerk en DIN en ISO/IEC 17025 norm. Trouwens meer dan 80% van de tests die het opdruk CE dragen zijn in feite niet CE-gekeurd.

Betrouwbaarheid

• Punt van kritiek: 
IgG-allergieonderzoek is betrouwbaarder dan IgG4
.

Onderzoek van het St. George’s ziekenhuis uit London toont aan dat deze stelling niet correct is. Trouwens het KEAC doet zowel IgG als IgG4-allergie-onderzoek van verschillende merken.